Csípős makaróni

 

Húsmentes szép estét kívánok Kedvesek!

Én lassan egy hete nem ettem húst, amit elég nehéz magamról elhinnem. (Ok, ha teljesen őszinte akarok lenni, ma ettem pár falatot. Anyukámnál ebédeltem, és mivel váratlanul toppantam be, nem készült rám, és karikázott némi kolbászt a lecsóba. Nagyrészt kipöcköltem, de 1-2 karika lecsúszott) Egyszerűen nem kell. A családnak megcsinálom, ha kérik, de én nem eszem meg. A felvágottat ajvárra, pestora, padlizsánkrémre cseréltem, és ami a legzseniálisabb, ezekhez nem kell a fehér kenyér sem. Abonett, magos kornspicc, sváb rozskenyér sokkal jobban megy ezekhez a krémekhez. Nőtt a nyersétel fogyasztásom, a tejtermék fogyasztásom viszont szintén jelentősen csökkent. Csak sajt, az is ritkán és nem a korábbi ipari mennyiségben. És kávét sem nagyon iszom. Fogalmam nincs mi köze van ezeknek a húsfogyasztáshoz, de valahogy hozta magával. És tudjátok mi az érdekes? Hogy ezt nem én döntöttem el. Nem én hoztam ezeket a szabályokat, és abszolút nem érzem úgy, hogy most valami új szabályt KELL betartanom. Nagyon érdekes.

És mit hozott ez az egy hét?

Jobban alszom. Sokkal több energiám van. Rendeződik az emésztésem. Nyugodtabb vagyok. Evés után nincs kajakómám. Úgy érzem, egyre tisztább vagyok kívül-belül. Nem tudom, meddig tiltakozik még az elmém a hús ellen, de egy cseppet sem bánom.

A mai vacsorám

csípős paradicsomszószos makaróni pirított zellercsíkokkal és olajbogyóval. (Családnak bolognai változat)
A világon a legegyszerűbb étel. Egy fél zellert (kb 100 gramm volt) zsülienre vágtam (vékony hasábokra) és egy kis fej szintén vékonyra szeletelt hagymával nagyon kevés olajon megpirítottam. Ráöntöttem egy konzerv hámozott paradicsomot, fűszereztem sóval, borssal, csilipehellyel, fokhagymával és lestyánnal, beledobtam 8-10 olajbogyót és hozzáadtam 150 gramm főtt makarónit. Összekevertem, rottyantottam egyet rajta. Ez a mennyiség két adag, a felét megettem, másik fele holnapi ebéd.

Delinke
emtévé