Csirkés gnocchi háromsajtos mártással

 

Hozzávalók

  • 1 egész csirkemell
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A mártáshoz

  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 5 dkg kékpenészes sajt
  • só, bors
  • bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín

A tésztához

  • 1 tojás
  • 1 szem főtt burgonya
  • annyi liszt amennyit a tészta felvesz
  • 1 ek olaj

Nyújtható, lágy tésztát kell kapnunk.

Elkészítés

Felrakjuk a burgonyát egészben főni.
Ha megfőtt megpucoljuk, összetörjük és langyosra hűtjük.
Egy tálban összedolgozzuk a tészta alapanyagait és letakarva pihentetjük.
Közben egy lábasban, fedő alatt vizet forralunk.
Felaprítjuk a hagymát és a csirkemellet, tisztítás után felkockázzuk.
Egy edényben a hagymával megpirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk és belezúzzuk a fokhagymát is.
Kevés lével felöntve készre főzzük.
A sajtmártáshoz egy edénybe öntjük a tejet, a tejszínt, a reszelt sajtokat, sózzuk, borsozzuk.
Felfőzzük, majd hozzáadjuk a penészes sajtot, a fokhagymát, és a finomra vágott friss bazsalikomot is.
Krémesre sűrítjük.
Az enyhén sós, forrásban levő vízbe evőkanállal gombócokra szaggatva, készre főzzük a tésztát majd leszűrjük leöblítjük, és forrón tálaljuk.

kép és szöveg Cseh Róbert udvariszakács
emtévé