Gili Angéla VÁLTOZÁST AKARSZ AZ ÉLETEDBEN?

 

Szeretném elmondani nektek, hogy hiába a sok külső segítség, ha te nem vagy hajlandó a változásra. Mindenhol azt hallom, én nem alázkodok, én nem bocsájtok meg, én biztos nem lépek felé.

Fortyognak az emberek a saját bánatukban, haragjukban

Ha azt tanácsolják neki hogy fejezze be, onnantól azt is utálja aki ezt tanácsolta. Senki nem akar a másiknak segíteni, senki nem akar már egy jó szót sem adni, nem akarnak az emberek a szépről beszélni, csak panaszkodni.

Nem hiszem el hogy nincs öröm az életben

Ott van, de észre sem vesszük. A legnagyobb problémákat az okozza, amiért már semminek nem tudunk hosszútávon örülni! Megdolgozol valamiért, végre megszerezted és pár hónap múlva kiderül van újabb belőle, és te belebetegszel! Rosszul érzed magad, ha nincs téglányi nagyságú telefonod, mert a nyomkodós amiért oly sokat dolgoztál már ciki, a tíz éves autód amiért éjt nappallá téve robotoltál már ciki, az öt éve készült házad, melyért feladtad a szabadságod a hitel miatt, már nem szép, új ablakok, új tapéta kell.
Elhitted hogy már a saját szemöldököd sem szép, a saját körmöd sem, a saját hajad sem, a saját melled sem, mindenből műt kell csináltatni, és erre havonta pénz kell!
Elhitted hogy az agyonégett szoláriumbőr a szép ezért szolibérlet is kell.
Elhitted hogy csak a testedre, házadra, autódra kell költeni és figyelni.
Mindent megteszel, de mégis beteg vagy, mégsem vagy boldog!
Élt egy nagy tanító Jézus, és ő azt mondta add meg a császárnak ami a császáré, és Istennek ami az Istené. De Isten nem lakozik kézzel csinált templomokban bennetek van – mondá Jézus.
Talán ezt kéne elemezni az iskolában, és máris megértenénk hogy miért a beteg társadalom! Nagyon kevesen értik meg, hogy a konditeremmel, a szoláriummal, a műkörömmel, a divattal, a testeddel a ruhákkal, a tárgyakkal, csak a sötét erőt élteted. Ha a benned lakót is szeretnéd éltetni, akkor meg kell értened, a lelked nem a tapétától, és a telefontól boldog.
Magadat azzal tudod boldoggá tenni, ha a belső világodat kezded el kiépíteni és szolgálni.
Hogyan lehet ezt? Úgy hogy megtanulsz nemet mondani, a sok hülyeségnek amit rád erőltet a külvilág. Megtanulsz a bensődre hallgatni, mersz élni és szeretni, mersz megbocsátani, és mersz adni!
Ha otthon vagy, akkor sem vagy lélekben otthon. Vár a gyermek a párod, együtt lehetnétek, de sok az e-mail, ott a messenger, ott a TV, menni kell kondiba, stresszelni kell a holnapon, rágni kell a múltat.

Nincs időd az ölelésre

Nincs időd a gyermekkel összebújni. Aggódni persze van időd, és depisnek, frusztráltnak lenni. Keménységre mindig van időd, de lágyságra soha.
Tudom hogy nem egyszerű változni, de élő példa vagyok rá, hogy lehet.

Miért nem keresed az élet értelmét, a lelked hangját, a szeretet?

Miért nem érdekel a szép?
Miért a mocskod hallgatod?
Miért nem szánsz időt azokra is, akik ki akarnak húzni a szarból, akik fényt tudnak hozni az életedben, akik már kiléptek ebből, amiben te most bent vagy?
Miért hiszed azt, hogy aki veled együtt áll a pocsolyában, tud segíteni? Hát ő is bele van ragadva.
Keresd azok társaságát akik tudják hogyan lehet kimászni a gödörből, példájuk legyen előtted, és tudd ha ő meg tudta tenni, te is meg tudod.

Keress olyan dolgokat, helyeket ami a lelkedet építi és tisztítja

Nem azt mondom ne törődj a testeddel, de értsd meg ha beteg a lelked, a tested sem tud szép lenni, sosem fogod magad elfogadni. És másnak sem tudsz mást adni csak betegséget, nyűgöt.
Azért nincs jó párkapcsolatod, munkahelyed, családi harmóniád, mert nincs benned meg, ami ezt kisugározná és vonzaná, vagyis benned van, de nagyon mélyen, beburkolva.

Soha nem késő ezt megtalálni

Meg kell tisztulni, és eljön a hajnal, az újjászületés. Tudom, hogy nem akarod elhinni, és azt mondod kinek van ideje erre, de akkor ne panaszkodj. Fogadd el létedet, és továbbra is fordítsd idődet arra, ami lehúz.
Így is lehet, de ne várd el szeretteidtől, hogy veled együtt csússzanak lefelé. Ne háborodj fel ha elhagynak.
Változz meg, és megváltozik körülötted a világ!

Neked ez nem ér meg egy próbát?

Ha nem, akkor te nem is akarsz igazán élni!

emtévé