Kopiári Nelli NŐI DOLGOK

 

Néha pedig egy kicsit szabad ám feladni

Itt az ősz. Úúúúúú, hamarabb sötétedik, hullanak a levelek…
Szóval a szokásos. Igazából szeretem ezt az évszakot, az idei évben még kegyes is hozzánk és a legszebb formáját mutatja.
De azért a melankólia, enyhe befordulós hangulattal mégiscsak párosul az emberrel az ősz beköszöntével, bármennyire süt a nap. Na és persze a Jóisten megteremté a nőt és vele a női ciklust. Most már én is tudom és érzem.

Valljuk be őszintén, nem köll a rizsa

Nagyon taccsra tudja tenni a lelkünket és az idegeinket az a bizonyos pár nap. Ember, vagyis nő legyen a talpán, aki ekkora hormonális nyomás alatt kontroll alatt tudja tartani magát.
Sorry férfinép, ezt kaptuk odafentről!

Reklamációt nem fogad el a Teremtő

Ki van írva nagy betűkkel.
Szóval, van úgy hogy ne harcolj a pozitív gondolkodás művészetével a hangulatod ellen, mert hót felesleges. Ilyenkor a fegyverletétel az egyetlen biztos módszer, hogy túléld magadat, mert nem te irányítasz.

Ússz az árral!

Leszarom, hogy minden fejben dől el, meg a mindenért én vagyok a felelős.
Ilyenkor tudod mi az Istenkirály?

Sírj, ordíts, toporzékolj!

Igenis haragudj a világra, törj össze valamit – bár ez nekem nem jött be, a fene sem akar még három nap múlva is üvegszilánkkal találkozni a legképtelenebb helyeken -, hallgass baromi szomorú dalokat, amitől cipóra sírhatod a szemedet, satöbbi.

Hidd el, mégiscsak bölcs és okos a mi Teremtőnk!

Egész hónapban rohansz, dolgozol, kattogsz, mókuskerékben szaladgálsz. Az ilyen és ehhez hasonló lelkiállapotok akkor hatalmasodnak el rajtad, amikor jeleznek odafentről, hogy már megint túlfutottál önmagadon. Stop! Fegyvert le, és foglalkozz a harc okozta sebekkel. Nem nyalogatni kell, hanem feldolgozni és “meggyászolni” a veszteséget.

Aztán megint mehet minden tovább

A rossz is az életünk része, nem kerülhetjük el. Csak az nem mindegy, hogy hajlandóak vagyunk-e foglalkozni vele, hogy ne púposodjon rajtunk vastag rétegben, míg bele nem pusztulunk. Ezért hát sírj ha kell, azért van, hogy mosakodjon a lelked.

Mondom, hogy nagy Ász a mi Istenünk

Ezt a sírás dolgot is jól kitalálta, csak mi játsszuk a kemény legényt, pedig a nehézség mellé adott segítséget is, csak merj néha gyenge lenni, hogy egészségesen tudj felállni. Minden úgy jó, ahogy van!

kép Törely Ákos
emtévé