Krumplis pogácsa

 

Amikor más ízekre vágysz,
krumplis pogácsa aranyló sárgabarack lekvárral…
Az első párat tejfölösen!

Hozzávalók

  • 1kg krumpli
  • 1-2 fél marék liszt
  • 2 ek. olaj a tésztába
  • 2-3 ek. olaj a sütéshez
  • 1-2 fél marék liszt
  • só ízlés szerint

Elkészítése

A meghámozott krumplit sós vízben megfőzöm:Ha megfőtt leöntöm a levét, (később levesnek felhasználom) majd összetöröm.
Sózom, olajjal lazítom és lisztet teszek hozzá.
Először kicsit nehezen áll össze, de utána nagyon jó rugalmas tésztát kapunk.
Sütőpapíron nyújtottam és kézzel vékonyítottam, hogy ne csináljak sok mosatlant magamnak és nagyobb méretű palacsinta sütőben 2-3 ek olajban sütöttem ki.
Először borsos tejföllel teszteltem.
Hmmm, mit mondjak, mennyei, békebeli ízek…

kép és szöveg Hatvani Mária Tündérkert
emtévé