Hozzávalók

  • 75 dkg liszt
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dgk vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 2,5 dkg élesztő
  • kb. 7 dl tej

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben, majd a hozzávalókkal finom tésztát dagasztunk.
Pihentetjük, míg duplájára nő a tészta.
Lisztezett deszkán nagyjából 1 centisre nyújtjuk, majd a túrós batyuhoz kockára, a szilvás buktához hosszúkásra vágjuk a tésztát.
Megtöltjük a közepeket, be, s felhajtogatjuk.
Tepsibe rakva még pihentetjük fél órácskát.
Tojásfehérjével megkenegetjük, s 180 fokon pirosra sütjük.
Ízlés szerint tölthetjük túróval, lekvárral, dióval, mákkal.

kép és szöveg Pataki Takács Edit
emtévé