Anyukám kelt tésztája

 

Hozzávalók

  • 75 dkg liszt
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dgk vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 2,5 dkg élesztő
  • kb. 7 dl tej

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben, majd a hozzávalókkal finom tésztát dagasztunk.
Pihentetjük, míg duplájára nő a tészta.
Lisztezett deszkán nagyjából 1 centisre nyújtjuk, majd a túrós batyuhoz kockára, a szilvás buktához hosszúkásra vágjuk a tésztát.
Megtöltjük a közepeket, be, s felhajtogatjuk.
Tepsibe rakva még pihentetjük fél órácskát.
Tojásfehérjével megkenegetjük, s 180 fokon pirosra sütjük.
Ízlés szerint tölthetjük túróval, lekvárral, dióval, mákkal.

89475989_1438752542987864_1099323800266211328_n

89607691_1438752612987857_6486024675708108800_n

89557135_1438752622987856_1270200551606321152_n

89034597_1438752686321183_8389400533135261696_n

89112732_1438824549647330_523695528588869632_n

kép és szöveg Pataki Takács Edit
emtévé