Hozzávalók
- 75 dkg liszt
- csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 10 dgk vaj
- 1 tojás sárgája
- 2,5 dkg élesztő
- kb. 7 dl tej
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben, majd a hozzávalókkal finom tésztát dagasztunk.
Pihentetjük, míg duplájára nő a tészta.
Lisztezett deszkán nagyjából 1 centisre nyújtjuk, majd a túrós batyuhoz kockára, a szilvás buktához hosszúkásra vágjuk a tésztát.
Megtöltjük a közepeket, be, s felhajtogatjuk.
Tepsibe rakva még pihentetjük fél órácskát.
Tojásfehérjével megkenegetjük, s 180 fokon pirosra sütjük.
Ízlés szerint tölthetjük túróval, lekvárral, dióval, mákkal.
kép és szöveg Pataki Takács Edit
emtévé