Mire jó a múlt heti fel nem használt rétestészta
Lett belőle egy “kevéske” burek.
A burek török eredetű étel, egy isztambuli pékmester készítette el először, 1498-ban.
A múlt század hatvanas éveiben terjedt el az akkori Jugoszláviában, de nemzeti ételként tartják számon Bulgáriában, Görögországban és Izraelben is.
A burek két legelterjedtebb, hagyományos tölteléke a túró és a darált hús, de krumplival, spenóttal és káposztával is készítik. Joghurttal kisérve fogyasztják.
A legnépszerűbb burekforma a kerek tepsiben sütött piteforma, de országtól függően csiga alakúra is tekerik.
Ez utóbbi változat előnye, hogy sokkal könnyebb elkészíteni.
Egyszóval a mai burekom egy csiga túrós rétes.
Az egyik csiga sima túrós, a másik túrós -barackos.
kép és szöveg Kopiári Nelli
emtévé