Burgonyasaláta

 

Hozzávalók

  • 2 kg burgonya
  • 400 gr majonéz
  • 250 gr tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • 7 keményre főzött tojás
  • 2 savanyú uborka + egy kis uborkalé
  • chef ecet ízlés szerint
  • pici cukor
  • só, őrölt bors
  • 2 – 3 zellerszár
  • 1 közepesen nagy hagyma
  • 2 újhagyma
  • 1 db zöld paprika
  • fél pirospaprika

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük.
Mikor megfőtt, öntsük le a levét és tegyük hűtőbe.
A majonézt, a tejfölt és a mustárt, a felszeletelt uborkát, az uborka levét, az ecetet tegyük egy tálba, ízesítsük, fűszerezzük.
A hagymát, a paprikát és a zellerszárat szeleteljük föl és
keverjük hozzá.
A burgonyát szeleteljük fel és adjuk hozzá.
Hámozzuk meg a tojásokat, vágjuk fel, tegyük a salátába, és keverjük össze.
A legfinomabb, ha egy éjszakán keresztül áll a hűtőben.

kép és szöveg Vizi Müller Katalin
emtévé