Elkészítés
A csirkemell bőrét lehúzzuk, félretesszük.
A mellfilét behasítjuk, palacsintanagyságúra kiklopfoljuk.
Egy evőkanálnyi lisztből vajas rántást forrósítunk, egy dl tejjel és egy evőkanál tejföllel kiforraljuk.
Kevés reszelt sajtot keverünk hozzá.
A sonkaszeleteket egymáshoz illesztjük, a sajtos masszával megkenjük, szorosan felcsavarjuk.
A kiklopfolt csirkemellbe csomagoljuk, a bőrével beburkoljuk, fogvájóval rögzítjük, és lassan pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
kép és szöveg Koncz Gyula Dunaegyházi remete
aki nagy ívben nem törődik a regnáló gastro irányzatokkal
csak egyszerűen
takarékosan
és lehetőleg finomakat főz!
Valamikor régen, még a múlt században “Séf úr”-nak szólítottak.
Az évezred vége felé már “Főnök úr” voltam.
Ma “Nemér” a nevem.
Az egykori szakmám mint háztartásbeli hasznosítom.
Végül is – most is egy konyhát vezetek.
emtévé