Diós-mákos zserbó

 

Hozzávalók

  • 70 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg zsír
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 2 csomag vaniliáscukor
  • 2 db tojás

A lisztet a cukorral, vaniliás cukorral, az élesztővel, zsírral elmorzsoljuk. A tojással, a tejföllel összegyúrjuk. A jól kidolgozott tésztát kis időre hűtőbe tesszük.

Töltelék

  • 50 dkg darált dió/ mák
  • 30 dkg cukor
  • 1 üveg baracklekvár/szilvalekvár/narancslekvár
  • fél citrom/narancs reszelt héja
  • 1 csomag mazsola (ízlés szerint)

A tésztát 4 részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk (sütő tepsi méret).
Az első lapot beletesszük a tepsibe, megkenjük lekvárral, és rátesszük a dió 1/3, és ugyan így a második, és harmadik lappal, majd befedjük a negyedik lappal..
Tetejét villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, 160 fokon 30-40 perc. Én légkeveréssel sütöm.

Csokimáz

  • 200g jó minőségű ét csoki
  • 2 ek olaj

szöveg Vaszkó Szlovák Kata
kép Edit Álomvilága

emtévé