Kakaós tekerge

 

Hozzávalók

  • fél kiló liszt
  • 1 tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 dl tej
  • fél csomag élesztő
  • 3 ek libazsír

Elkészítése

A lisztet, tojással, cukorral, csipet sóval, az egy deci tejben feloldott fél csomag élesztővel és a libazsírral alaposan összedolgozzuk.
Letakarva meleg helyen fél órát kelesztjük.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, megszórjuk cukrozott kakaóporral és szorosan feltekerjük.
Ezután felszeleteljük egy-két centi vastagon. Mindegyik csigát megkenjük egész, felvert tojással, majd sütőpapírral bélelt tepsikre helyezzük őket és 10 percig kelesztjük.
Előmelegített 170-180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor porcukorral díszíthetjük.
Jó étvágyat hozzá!

Cseh Róbert udvariszakács
emtévé