Káposztaleves

 

Érzem hogy szükségünk van egy kis méregtelenítésre mind testileg, mind lelkileg…
Ma is egész nap úton voltunk, így most tudok nekiállni a heti káposztalevesünknek.
Jó nagy kondérral főzök, mert nagyon szeretjük!
Leveskocka nélkül! Elég csak a só és bors!

Hozzávalók

  • 6 db közepes hagyma
  • 1 vagy 2 kis paradicsompüré konzerv
  • 1 nagy fej édeskáposzta (1,5 kg) apróra vágva
  • 2 db zöldpaprika
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db zellergumó vagy 6 szál friss zellerlevél
  • petrezselyem, bazsalikom (friss) apróra vágva

A hozzávalókat közepes nagyságúra vágjuk, nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval, borssal, curryvel ízesítjük.
10 percig forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20–30 percig lassú tűzön puhára főzzük.

kép és szöveg Edit Álomvilága
emtévé