Karfiol leves

 

HORVÁTH KATA KONYHÁJA
Nézd és főzd!

HOZZÁVALÓK

  • 4 db közepes méretű sárgarépa
  • 1 kis fej karfiol
  • 1 evőkanál só
  • 3 dl tejföl
  • Petrezselyemzöld, őrölt köménymag, feketebors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

A megtisztított sárgarépát karikára vágom, a karfiolt rózsáira szedem, és lábosba teszem.
Felöntöm kb. 1,5 liter hideg vízzel, hozzáadom a sót és a fűszereket.
Felteszem főni, amikor felforr, kis lángon addig főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Hozzákeverem a tejfölt, és már tálalom is!
Friss puha kenyeret szoktam hozzá enni…

Az elkészítését megnézhetitek a GASTRO EKLEKTIKA csatornán

kép Pálfalvi Dorottya
emtévé