HORVÁTH KATA KONYHÁJA
Nézd és főzd!
HOZZÁVALÓK
- 4 db közepes méretű sárgarépa
- 1 kis fej karfiol
- 1 evőkanál só
- 3 dl tejföl
- Petrezselyemzöld, őrölt köménymag, feketebors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított sárgarépát karikára vágom, a karfiolt rózsáira szedem, és lábosba teszem.
Felöntöm kb. 1,5 liter hideg vízzel, hozzáadom a sót és a fűszereket.
Felteszem főni, amikor felforr, kis lángon addig főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Hozzákeverem a tejfölt, és már tálalom is!
Friss puha kenyeret szoktam hozzá enni…
Az elkészítését megnézhetitek a GASTRO EKLEKTIKA csatornán
kép Pálfalvi Dorottya
emtévé