Hozzávalók
- fél kg apróra tördelt háztartási keksz
- fél dl rum
- 1,5 dl tej
- 3 dkg kakaópor
- 1 evőkanál liszt
- 20 dkg cukor
- 1 Rama margarin
Elkészítés
A fél deci rummal meglocsolom a kekszeket, majd átforgatom alaposan, ilyenkor a recepten kívül teszek hozzá vagy két marék kókuszreszeléket is, s ha szeretitek a mazsolát, az is nagyon finom benne. Én jobb minőségűt szoktam venni, amiben nincsenek szár darabkák.
A tejet, a cukrot, a kakót és a lisztet összekeverve, öt perc alatt felfőzöm, kevergetni kell, mert hajlamos odakapni!
Beleteszem az apróra felvágott margarint (vagy vajat) és mégegyszer felforralom.
A kész masszát ráöntöm a kekszekre és egy fakanál segítségével jól átforgatom az egészet.
Olyan celofánpapírt szoktam venni, amiben négy ív van, így pont elegendő egy dupla adag kekszeshez.
A celofán aljára halmozom a fele mennyiséget (egy adag felét) s szépen felgöngyölöm az egészet, majd a két végét óvatosan, de azért erőteljesen megtekergetem.
Hűtőbe, vagy hűvös helyre teszem legalább 1-2 órára.
Jó étvágyat!
kép és szöveg Edit Álomvilága
emtévé