Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 3 ek.tejföl
- vaniliás cukor
- 2 ek.cukor
- 2 tojás sárgája
Miután összeállítottuk, hideg helyre tesszük, amíg elkészül a krém.
A krémhez 50 dkg házi túrót,2 tojást,van.cukrot 8 dkg cukrot 3 ek tejfölt robotgéppel felhabosítunk.
Ha híg a krém 1 ek van pudingot tegyünk hozzá és még habosítjuk pár percig.
A pite formába szilikonos sütőpapírt vágtam, belesímítotam a tésztát, hogy az oldalára is jusson, majd a krém következett és végül megszórtam fagyott erdei gyümölcsökkel.
Nyáron friss gyümölcsöket érdemes használni.
Nem kell forró kemence, hogy a tészta ne égjen meg. Kemencében 20 perc alatt sül meg, sütőben 30 perc alatt.
szöveg Hatvani Mária Tündérkert
kép Farkas Zsolt
emtévé