Kopiári Nelli NŐI DOLGOK

 

Zsemlés elmélkedés

Hétvégén elfogyott a zsemlénk. Van egy csodás receptem, szégyenletesen régen vettem már elő.
Nekiálltam, bedagasztottam a mennyei manna alapanyagát. Mikor a lányom és a párom meleg, hálás tekintetét figyeltem, miközben fogyasztották a friss zsemlét, érdekes, furcsa érzetek kerítettek hatalmukba.
Azt hiszem én nem jó helyre születtem, vagyis pontosabban nem jó korban.
Az is lehet, hogy valami hiba volt a mátrixban és megrekedtem egy zavaros dimenzióban és egy zavaros állapotban. Úgy látszik, már születésemkor bezavartam a rendszereket, a mai napig képes vagyok akár az egész NASA-t leállítani a puszta jelenlétemmel.
Szóval szeretteim átszellemülten fogyasztották az aranybarna zsömikéket én pedig a zsigereimben éreztem ősanyáink családot tápláló erejét.

A kenyérkészítés (jelen esetben zsemle) önmagában maga a CSODA

Két fontos dolog szükségeltetik ezen csodához, az anyaföld táplálta alapanyagok (növényi, állati) és szeretet. amit egy nő tud adni.
Aztán az asztal köré ülünk, legyünk bármilyen szegények is, a szertettel készített étel megnyugtat a gondok közepette. Azt üzeni, bármi is történjék NEM VAGY EGYEDÜL, mert van ki szeressen, a többi pedig majd jön magától.

Ámen!

Megosztanám a receptet, nektek is adok a csodából, hogy ne hunyjon ki a szeretet.

Házi tejes zsemle

  • 4,5 dl tej
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 1 evőkanál só
  • 1/2 evőkanál cukor
  • 68 dkg liszt
  • 2/5 dkg élesztő
  • Tetejére a megkenéshez 1 tojás

Alapanyagokat összegyúrni, megvárni még megkel.
Ezután kézzel tetszés szerinti zsemléket formázni.
200 fokon 15 perc sütés.

kép Töreky Ákos
emtévé