Zsemlés elmélkedés
Hétvégén elfogyott a zsemlénk. Van egy csodás receptem, szégyenletesen régen vettem már elő.
Nekiálltam, bedagasztottam a mennyei manna alapanyagát. Mikor a lányom és a párom meleg, hálás tekintetét figyeltem, miközben fogyasztották a friss zsemlét, érdekes, furcsa érzetek kerítettek hatalmukba.
Azt hiszem én nem jó helyre születtem, vagyis pontosabban nem jó korban.
Az is lehet, hogy valami hiba volt a mátrixban és megrekedtem egy zavaros dimenzióban és egy zavaros állapotban. Úgy látszik, már születésemkor bezavartam a rendszereket, a mai napig képes vagyok akár az egész NASA-t leállítani a puszta jelenlétemmel.
Szóval szeretteim átszellemülten fogyasztották az aranybarna zsömikéket én pedig a zsigereimben éreztem ősanyáink családot tápláló erejét.
A kenyérkészítés (jelen esetben zsemle) önmagában maga a CSODA
Két fontos dolog szükségeltetik ezen csodához, az anyaföld táplálta alapanyagok (növényi, állati) és szeretet. amit egy nő tud adni.
Aztán az asztal köré ülünk, legyünk bármilyen szegények is, a szertettel készített étel megnyugtat a gondok közepette. Azt üzeni, bármi is történjék NEM VAGY EGYEDÜL, mert van ki szeressen, a többi pedig majd jön magától.
Ámen!
Megosztanám a receptet, nektek is adok a csodából, hogy ne hunyjon ki a szeretet.
Házi tejes zsemle
- 4,5 dl tej
- 1 evőkanál kacsazsír
- 1 evőkanál só
- 1/2 evőkanál cukor
- 68 dkg liszt
- 2/5 dkg élesztő
- Tetejére a megkenéshez 1 tojás
Alapanyagokat összegyúrni, megvárni még megkel.
Ezután kézzel tetszés szerinti zsemléket formázni.
200 fokon 15 perc sütés.
kép Töreky Ákos
emtévé