Kovászos kenyér

 

Hozzávalók

  • 15-20 dkg kovász (attól függ éppen mennyi van itthon)
  • 60 dkg liszt, leginkább BL-80-as
  • 4 dl víz

Elkészítés

Bedagasztom, pihentetem, míg legalább a duplája lesz (sőt, több is), ezután adom hozzá a 2 teáskanál sót, s a 2 evőkanál olvasztott zsírt.
Ismét pihentetés, majd háromszoros hajtogatás után formázom, és megy be a forró sütőbe.
Ez vaslábasban sült, kezdetben 250 fokon, majd fél óra múlva tető nélkül, 220 fokon.

96707312_1487343714795413_3734740914485067776_n

Mindig ugyanazt az arányt használom,
én ilyen furcsa szerzet vagyok,
ami bevált és jól működik, azon nem változtatok.

96091834_1487343661462085_4924759657945235456_n

kép és szöveg Pataki Takács Edit
emtévé