Mindennek van alapja. Így a majonézes salátáknak is. Egy jó házi, magunk által készített majonéznek sem ízben, sem állagban nincs párja.
Ha van otthon házi tojás az a legjobb, mert a sárgája színében erősíti a mártást.
Hozzávalók
- 3 tojás sárgája
- 6 dl olaj
- 2 dl tejföl
- 1 ek porcukor
- 1 ek mustár
- 1 citrom kifacsart leve
- só
- fehérbors
- csipet szerecsendió
Elkészítése
A tojások sárgáját elkeverjük a mustárral így kialakítva az olajnak a savas közeget. Ezzel biztosítjuk, hogy “ne essen szét”.
Ezután adagonként, közben folyamatosan keverve (akár géppel) hozzáöntjük az olajat.
Ízesítjük a fűszerekkel, cukorral, citromlével.
Végül hozzákeverjük a tejfölt.
Hűtőben érleljük minimum egy órát.
Felhasználhatjuk sültek, rántottak mellé, vagy saláta alapjaként.
Cseh Róbert udvariszakács
emtévé