Marslakó koszt

 

Tudom, tudom. Marslakók vagyunk. De mi akkor is imádjuk. Belsőségek. Csirkeszív,- máj- és zúza. Zsírban sütve. Sok hagymával, csípősen. Mellé csalamádé és friss ropogós parasztkenyér. Lassan, cuppogva-tunkolva, minden falatot kiélvezve. Szekszárdi vörös fröccsel öblítve.
A zúzát (nekem most 40 dkg) apróra vágom, és 10 dkg zsíron (igen, jól látod, 10 dkg zsíron) pirítom. Mikor levet enged, öntök még alá egy dl vizet, sózom, csilipelyhet (más erőspaprika is jó természetesen), fokhagymát és kevés kakukkfüvet adok hozzá és lefedve minimum fél órát, de inkább 40 percet párolom. Ha elfőtte a vizét, öntök még alá. Ezalatt a szívet (szintén 40 dkg) megtisztítom a hártyától és a vastag erektől, és felkarikázom (3 karika/darab). Mikor a zúza már majdnem puha, hozzáteszem a szívkarikákat és együtt pirítom, majd kevés vízzel 10-15 percig párolom. Ezalatt felkockázom a csirkemájat, és felcsíkozok 2-3 vöröshagymát. (Ki hogy szereti, és mekkorák a hagymák) először jön a hagyma, majd pár perc után a májkockák is. A májnak már csak 5-8 perc kell, hogy elkészüljön. Figyelni kell, nehogy kiszáradjon és megkeményedjen, maradjon jó krémes állagú. A tányéron alaposan megszórom frissen őrölt borssal. Próbáljátok ki! Megéri. És írjátok meg, hogy ízlett, ha kérhetem.
Pusszantás!s

Delinke
emtévé