Hozzávalók
- 1 csésze meleg víz
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 tk cukor
- 2 ek olaj
- 1 ek oregano
- 1 ek bazsalikom
- 1 csapott ek só
- 1 tk fokhagymapor
Ezeket egy nagy tálban összekeverem, hagyom állni 5 percig.
3 csésze lisztet beleszórok, és rugalmas cipót gyúrok belőle.Tulajdonképpen majdnem mindegy hogy 2 vagy 3 dl-es a csésze, mert a lisztet is ugyanazzal a csészével mérem majd, mint a vizet, így megmarad az arány.
Beolajozom a tésztát, és konyharuhával letakarva a duplájára kelesztem.
Kiolajozok egy sütőformát, kicsit megformázom a tésztát, bevagdosom, meglisztezem, megborsozom, és hideg sütőbe teszem. 200 °C-on kb. 30 percig sütöm.
kép és szöveg Edit Álomvilága
emtévé