Pálfalvi Dorottya MINDENÜTT NŐK

 

A nők blogolnak, olvasnak, íjászkodnak, lovagolnak, festenek, táncolnak, jógáznak, fogyókúráznak, lelki tanfolyamokra, színházba, koncertre, kiállításokra, rendezvényekre járnak, főznek, bicikliznek, sziklát másznak, túráznak, vívnak, repülnek, oktatnak, tanulnak…

De hol vannak a pasik?

Most komolyan!
Bármilyen tevékenységről van szó – talán még a foci valamelyest kivétel, de arra sem tenném le a nagyesküt – mindenütt 85 százalék körül van a nők részvételi aránya, vagy még több. Bármiről van szó, a nők aktívak, a férfiak meg nincsenek sehol…

De hol vannak?

Kocsmákban? Edzőtermekben? Menet közben? Otthon? Kényelmes magányban?
A multkor egy elmés pasi, baromi cinikusan megjegyezte, hogy ebből is látszik kik érnek rá unatkozni, ahelyett, hogy a dolgukat végeznék. Mert szerinte a mai nő nem tudja hol a helye.

Hát nem tudom…

Unalomból a nők dolgoznak, tanulnak, fejlődnek, és minden létező módon képezik, fejlesztik a testüket, a szellemüket, és a lelküket.
Most komolyan, nem kéne a pasiknak is unatkozni egy kicsit? Mert valamivel baromira el vannak foglalva, de fájdalom nekem még nem derült ki mivel.
Valószínűleg saját magukkal.
Lehet most azzal jönni, hogy dolgoznak. De mindig? Éjjel-nappal, és ehhez egyedül kell lenniük? Nők nélkül?

Végülis, lehet hogy pont e miatt van ennyi teheséges, sikeres, céltudatos, okos, kreatív nő ma a Földön.

A nők 85 százaléka egyedül van, vagy társas magányban vergődik. Ha lennének körülöttük pasik, a nők nem érnének rá magukkal, a munkájukkal, és a szabadidejük hasznos eltöltésével foglalkozni, mert a pasikkal foglalkoznának.
Lehet, hogy örülni kéne ennek, mert ez viszi épp most valami pozitív irányba a világot.
De csak csendesen mondom – nagyon csendesen – lehetve ezt együtt is…

részlet Pálfalvi Dorottya HOL VANNAK A PASIK című könyvéből
emtévé