Hozzávalók
- 80 dkg csirkemell
- 1 kiskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 10-12 szelet bacon (az edényt béleljük ki vele)
- 8 dkg liszt
- 3 tojás
- 20 dkg trappista
- 20 dkg füstölt sajt
- 10 szelet csirke
- 10 szelet sonka
- 2 dl tejföl
Elkészítés
A húst kissé lapjára, 4-5 dekás darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
Olyan sütőedényt választunk, amit a szeletelt baconnal könnyen ki tudunk bélelni úgy, hogy az edényből a szalonna kilógjon.
A húst a lisztben, a tojásban, a sajtok reszelt keverékében megforgatjuk, és egy sort rakunk belőle.
A következő sor a sonka, majd újból, a sajtos mell. Így folytatjuk míg az anyagokból tart, hússal zárjuk a sorokat.
A tejfölt rálocsoljuk, és a szalonnát visszahajtjuk.
Fóliával a fröcsögés megelőzésére letakarjuk.
Előmelegített sütőben 180 ˙C-on 1 órán át sütjük.
Körülbelül 40 perc után a fóliát eltávolítjuk.
Amikor kész, megvárjuk míg kihűl, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Másnap szeletelve, hidegen vagy melegen, salátával tálaljuk.
kép és szöveg Vizi Müller Katalin
emtévé