Rakott csirkemell

 

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemell
  • 1 kiskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 10-12 szelet bacon (az edényt béleljük ki vele)
  • 8 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 20 dkg trappista
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 10 szelet csirke
  • 10 szelet sonka
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

A húst kissé lapjára, 4-5 dekás darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
Olyan sütőedényt választunk, amit a szeletelt baconnal könnyen ki tudunk bélelni úgy, hogy az edényből a szalonna kilógjon.
A húst a lisztben, a tojásban, a sajtok reszelt keverékében megforgatjuk, és egy sort rakunk belőle.
A következő sor a sonka, majd újból, a sajtos mell. Így folytatjuk míg az anyagokból tart, hússal zárjuk a sorokat.
A tejfölt rálocsoljuk, és a szalonnát visszahajtjuk.
Fóliával a fröcsögés megelőzésére letakarjuk.
Előmelegített sütőben 180 ˙C-on 1 órán át sütjük.
Körülbelül 40 perc után a fóliát eltávolítjuk.
Amikor kész, megvárjuk míg kihűl, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Másnap szeletelve, hidegen vagy melegen, salátával tálaljuk.

kép és szöveg Vizi Müller Katalin
emtévé