Régeni János HOL VANNAK AZ EMBEREK?

 

Hol vannak az emberek…

…sokat gondolkodtam és furcsálkodtam a kialakult helyzeteken, amik a párkapcsolatokban uralkodnak.
Ismeretségi körömben, mind nők, mind férfiak, sokszor kifejtették már erről a témáról a véleményüket, pro és kontra, de a helyzetben lévő feszültség semennyire sem oldódott. Nekem – lévén férfi vagyok – most a férfiak mellett kellene korteskednem – de nem teszem.
Mégpedig azért nem, mert beszállnék egy olyan játszmába, amelynek se eleje, se vége nincsen, hisz érvek és ellenérvek mindig lesznek ebben a témakörben.

Nem tudok mást tenni, mint leírni a saját véleményemet

Úgy gondolom, az egész téma, nagyban hasonlít egy élveboncolásra, még ha ezt, sebészi pontossággal tesszük is. Írhatnak nők és a férfiak, oda-vissza a sérelmeikről és a kialakult helyzetről, de megoldások eddig nem lettek. Boncolgatjuk egymást és amikor már majdnem konszenzusra jutnánk egy-egy témában, azonnal jön valaki, aki ezt megcáfolja és pedig úgy, hogy az beleköthetetlen. valahol mindenkinek igaza van, a saját életéből vett élmények alapján.

Mikor húzok bele másokat és mikor rángatnak bele engem…

Önmagam életét nézve, ha nem is azonnal, de egy idő után, pontosan tudom, hogy mikor leszek részese egy vége nincsen játszmának.
Akkor én is sebészi pontossággal tudom, mit kellett volna abban a szituációban tennem. mi lett volna az egyedül üdvös dolog, amivel megóvhattam volna magamat az ego, ilyetén játszmáitól.

Ki kell belőle maradni

Ez persze éleslátást feltételez az adott pillanatban és erőt is amivel nem veszek részt, ebben a sikamlós játszmában.
Úgy gondolom, hogy mind a két félnek lenne takarítgatni valója a háza körül és sokkal üdvösebb lenne ha befelé nézve, magát vizsgálná és gyógyítgatná esetleg műtögetné lelkileg, ahelyett, hogy mindig a másik a hibást játszanánk.
Befejezésül a Dalai Láma szavai jutnak eszembe.

Ha a saját problémáidért mindig másokat hibáztatsz, sokat fogsz szenvedni!

Kívánok sikeres önvizsgálatot, így az év utolsó napján és azt, hogy szokjunk le az egymásra való mutogatásról.
A hibákat, amik az életünkben megjelennek, próbáljuk magunkon belül meggyógyítani, hisz más betegsége nem a miénk. lenne elfoglaltsága mindenkinek önmagán belül is.

És még valami

Ha valaki negatívan hat az életünkre, akkor azért mi ugyan annyira felelősek vagyunk, hisz mi engedtük meg neki és fogadtuk be, a saját akaratunkból.

emtévé