Hozzávalók
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 2 dl langyos tej
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 7,5 dkg olvasztott vaj
- 1,25 kg szilva
- fél teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
A tejben simára keverjük az élesztőt és a cukrot és 15 percig állni hagyjuk.
A liszt felét és a sót, a tojást, 7,5 dkg cukrot az élesztős tejjel és az olvasztott vajjal összekeverjük.
A maradék lisztet apránként hozzágyúrjuk.
A tésztát egy nagy edénybe tesszük, mert megdagad, kelni fog. Kevés liszttel megszórva 30 percig hagyjuk pihenni.
Közben a szilvát megmossuk, leszárítjuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk.
Ezután alaposan átgyúrjuk a tésztát.
A tepsit vajjal kikenjük, megszórjuk kis liszttel és a tésztát kinyújtva beletesszük.
A szilvát szép sorba rárakjuk, fahéjas kristálycukorral meghintjük és 220 fokosra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ez egy vékonyabb, ropogósabb tészta féle, mi nagyon szeretjük.
kép és szöveg Edit Álomvilága
emtévé