Útrakelve (El Camino a világ második legjobb chef-jével)

 

 És megint lejárt egy kör 

Egy megélésekkel, sikerekkel, kudarcokkal teli időszak. volt benne sok kacagás, öröm, szeretés, undorodás, munka, tanulás és általában minden olyan dolog, ami egy ember életébe belefér, röpke két esztendő alatt.

 Érzések és megélések 

Lassan, akár a szőlőszemek, kezdenek beérni a lelkembe. eljött az ideje hát a szüretnek is. Annak a szüretnek ahol az ember a lelkében szétválogatja az ép és kevésbé kívánatos szemeket, hogy majdan a jövőben, új, szép és zamatos bort tudjon kóstolni. de persze ez még nagyon távoli álom. A mostban, annak az ideje következett el, hogy szembenézzek, magammal és viselt dolgaimmal.

 Szükség is van rá 

Térben és időben el kell távolodnom önnön magamtól, hogy felülről láthassam meg milyen is lett, lelkem szőlője. mert most, még van módom és alkalmam a korrigálásra. Most még befolyással bírok a jövőbeli nedű ízére, zamatára, testességére és színére. Ha ezt nem tenném meg, a bor bánná meg és ez nem lehet a célom és nem is lenne ildomos, magammal szemben.

 Magammal szemben?

Igen. magammal szemben lenne kellemetlen ha nem néznék bele, életem tükrébe. Persze félve teszem, mint bárki más. Félve attól, hogy mit is fogok benne látni és találni.

 De hiszem, van bennem elég szeretet 

Van elég erőm és hitem, hogy megtegyem. mert most még köd van belül. Nem sűrű áthatolhatatlan, de köd. Elindulok, hogy tisztán láthassam magam.
Ennyi a titok és nem több…

kép és szöveg Régeni János
emtévé