Hozzávalók az alaphoz
- 300 gr cukormentes keksz
- 20 dkg vaj
- kókuszeszelék
A kekszet ledaráltam egészen apróra, aprítógép segítségével, de ha egy zacskóba tesszük a kekszet egy sodrófával is széttördelhetjük.
A vajat megolvasztottam és a kekszmorzsára öntöttem, hozzákeverve a kókuszreszeléket is. Egy folpackkal kibélelt csatos tortaformába nyomkodtam, aminek az aljára sütőpapírt helyeztem, ez megkönnyítette a formából való kivételt.
Ezután elkészítettem a joghurtos finomságot.
Hozzávalók
- 750gr fekete erdei gyümölcs (lehet más ís ízlés szerint)
- egy nagy doboz görög joghurt (vagy 3 kicsi natur)
- 3 zacskó expressz zselatin fix (nagyobb kiszerelés)
- ízlés szerint cukor, nyírfacukor vagy egyéb édesítőszer
A kiolvasztott és lecsepegtetett gyümölcsöket összekeverem a joghurttal, a zselatinnal és a cukorral, majd a már elkészített keksz alapra öntöttem.
Legalább 5 órára a hűtőben dermesztettem, de még jobb ha egy egész éjszakán át hagyjuk pihenni.
Másnap virágokkal dekoráltam.
Nézzetek utána melyik ehető, melyik nem!
(Az árvácska, és a rózsaszirom pl. ehető.)
kép és szöveg Pataki Takács Edit
emtévé