A fagyoszentek hatása a téligumira

 

Most így, hogy lágyan magam köré csavargattam a plédet és forró teát helyeztem el magam előtt a kedvenc macskás bögrémben, arra jutottam, hogy az utóbbi napok hidege annak köszönhető, hogy lecseréltem a kocsin a téli gumit nyárira.
Kicsit mindig késleltetve indulok (igaz, haladok ahhoz képest hogy eleinte augusztusban cseréltem le a télit) de hétvégén már úgy éreztem, szétkenem a télieket a jó meleg aszfalton, mint egy jobb radírt, nosza cseréljünk. Ki tudja mi okból, ahhoz a gumishoz mentem vissza akiről ősszel megfogadtam, hogy soha többé, mert szemmel láthatóan nem okosították ki ügyfélbarát csacsogásból így csak mély utálattal pöckölgette vadonatúj Nordex gumijaimat hogy „ezt a szart fel se tegyük, fölösleges volt megvenni”. Aztán föltette de közben freskóhoz illő ecsettel ecsetelte mindazt az apokalipszist, amit magamra rántok ezzel.
Eltelt öt hónap, a rossz emlékek elcsitultanak, én meg beállítottam a márkás nyáriakkal, amik közül az egyikben azonnal talált egy kis szöget, megmutatta és az apokalipszis lángjai újra magasra csaptak. De legalábbis durrantak, hasadtak, a fickó fájdalmasan hunyorgott rám, ahogy elképzelte mi lesz az autóval és velem, és igen, a gumi javíthatatlan volt. Vegyek nagyon gyorsan egy újat á húszezer, meg is mutatta merre, ott van egy másik gumis „csupa szart árul ugyan, de van közte Barum is”, jöjjek vissza, felteszi. Át is gurultam (szöggel a kerekemben) remegő térdekkel, nemcsak a váratlan pluszköltség, de az épp leperg(et)ett horrorfilm hatása alatt is, és elcsukló hangon kértem egy olyan Barum gumit amilyen a kocsin van, csak szög nélkül.
Ott egy apró és kedves _nő_ fogadott, akit legalább annyira nem érdekelt a hozott zárójelentés, mint kedvenc fül-orr-gégészemet, az egyik fiúval lekapatta a kereket, hadd nézzék meg ők is, majd szelíd mosollyal közölte hogy botorság volt erről lemondani, bárki tette is ezt, és legalább olyan izgalmas, de pusztán technikai részletekbe merült arról, hogy a gumi melyik felületén mekkora és milyen lyuk az ami javítható, milyen háló van benne, ami mitől sérül és mitől nem, és egyet se izguljak 5 perc lesz és mehetek.
Mialatt a fiú ezt megcsinálta, ő hűs balzsamot öntött abuzált lelki szemeimre és rendíthetetlenül igenlő választ adott mind a százötvenkétszer feltett – de teljesen biztonságos lesz, az autópályán is – jellegű kérdéseimre.
A végén sikerült a fő furaságot felfedezve rámerednem, hogy dehát honnan van ezekkel ennyire képben, viszont legalább az utolsó pillanatban azt leharaptam róla, hogy nő létére.
Tanulság: gumicseréhez nem szükséges sem első, sem másodlagos nemi jelleg, és ha lecseréltettem volna április elején, mint más rendes ember, akkor most lehet, hogy nem kéne pulóverben vacognom.

szöveg Bitay Titanilla
emtévé