Csirketokány

 

Elkészítés

A csirke húsát éles késsel lefejted a csontjáról és csíkokra vágod.
A csontokból külön edényben kivonatot főzöl.
Vajon kevés hagymával megpárolod, csontlével meglocsolod, később hozzáadod a szeletelt gombát.
Ha megpuhult, főzőtejszínnel átforrósítod.
Alapfűszerezése só, fehérbors, vágott petrezselyemzöld, de illik hozzá a tárkony, kapor, citromlé is. Dúsítható darabolt zöldségfélékkel, zöldborsóval, zöldbabbal, karfiollal, brokkolival, kelbimbóval, karottaval is.
Köret tetszőleges.

Jó étvágyat!

kép és szöveg Koncz Gyula Dunaegyházi remete
aki nagy ívben nem törődik a regnáló gastro irányzatokkal
csak egyszerűen
takarékosan
és lehetőleg finomakat főz!
Valamikor régen, még a múlt században “Séf úr”-nak szólítottak.
Az évezred vége felé már “Főnök úr” voltam.
Ma “Nemér” a nevem.
Az egykori szakmám mint háztartásbeli hasznosítom.
Végül is – most is egy konyhát vezetek.

emtévé