Joghurtos torta

 

Hozzávalók az alaphoz

  • 300 gr cukormentes keksz
  • 20 dkg vaj
  • kókuszeszelék

A kekszet ledaráltam egészen apróra, aprítógép segítségével, de ha egy zacskóba tesszük a kekszet egy sodrófával is széttördelhetjük.
A vajat megolvasztottam és a kekszmorzsára öntöttem, hozzákeverve a kókuszreszeléket is. Egy folpackkal kibélelt csatos tortaformába nyomkodtam, aminek az aljára sütőpapírt helyeztem, ez megkönnyítette a formából való kivételt.

Ezután elkészítettem a joghurtos finomságot.

Hozzávalók

  • 750gr fekete erdei gyümölcs (lehet más ís ízlés szerint)
  • egy nagy doboz görög joghurt (vagy 3 kicsi natur)
  • 3 zacskó expressz zselatin fix (nagyobb kiszerelés)
  • ízlés szerint cukor, nyírfacukor vagy egyéb édesítőszer

A kiolvasztott és lecsepegtetett gyümölcsöket összekeverem a joghurttal, a zselatinnal és a cukorral, majd a már elkészített keksz alapra öntöttem.
Legalább 5 órára a hűtőben dermesztettem, de még jobb ha egy egész éjszakán át hagyjuk pihenni.
Másnap virágokkal dekoráltam.
Nézzetek utána melyik ehető, melyik nem!
(Az árvácska, és a rózsaszirom pl. ehető.)

kép és szöveg Pataki Takács Edit
emtévé