Szilvakrémleves rumba áztatott mazsolával

 

HORVÁTH KATA KONYHÁJA
Nézd és főzd!

Nagyon finom leves, de akár desszertnek is kiváló. Hidegen, melegen egyaránt tálalható.

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg magozott szilva
  • 1/2 liter víz
  • 15 dkg porcukor
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 marék mazsola
  • ízlés szerinti rum

ELKÉSZÍTÉS

A magozott szilvát lábosba teszem, hozzáöntöm a vizet.
Hozzákeverem a cukrot, fahéjat, majd elkeverem.
Belereszelem a citrom és a narancs héját.
Nagy lángon felforralom, majd takarékon addig főzöm a levest míg a szilva megpuhul.
Ez idő alatt 1 dl vízhez hozzáöntök 2 cl rumot és hozzáteszem a mazsolát.
Ha a szilva megpuhult, bitmixerrel krémesre turmixolom a levest.
Tálaláskor a levesbe teszem a mazsolát, és frissen reszelek még rá narancshéjat.

Az elkészítését megnézhetitek a GASTRO EKLEKTIKA csatornán

kép Pálfalvi Dorottya
emtévé