HORVÁTH KATA KONYHÁJA
Nézd és főzd!
Nagyon finom leves, de akár desszertnek is kiváló. Hidegen, melegen egyaránt tálalható.
HOZZÁVALÓK
- 1 kg magozott szilva
- 1/2 liter víz
- 15 dkg porcukor
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
- 3 marék mazsola
- ízlés szerinti rum
ELKÉSZÍTÉS
A magozott szilvát lábosba teszem, hozzáöntöm a vizet.
Hozzákeverem a cukrot, fahéjat, majd elkeverem.
Belereszelem a citrom és a narancs héját.
Nagy lángon felforralom, majd takarékon addig főzöm a levest míg a szilva megpuhul.
Ez idő alatt 1 dl vízhez hozzáöntök 2 cl rumot és hozzáteszem a mazsolát.
Ha a szilva megpuhult, bitmixerrel krémesre turmixolom a levest.
Tálaláskor a levesbe teszem a mazsolát, és frissen reszelek még rá narancshéjat.
Az elkészítését megnézhetitek a GASTRO EKLEKTIKA csatornán
kép Pálfalvi Dorottya
emtévé