HORVÁTH KATA KONYHÁJA
Nézd és főzd!
HOZZÁVALÓK
- 1 egész sertés szűzpecsenye
- 1/2 kg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl fehér bor
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 dl tejföl
- Ízlés szerint, szerecsendió, bors, rozmaring, só
ELKÉSZÍTÉS
Kezdetnek a szűzpecsenyét megfosztom a hártyájától.
Ujjnyi vastag szeletekre felvágom.
Én érzésre fűszerezek, ezért gondolomnyi rozmaringot és őrölt borsot szórok rá, és megsózom.
A húst jól összeforgatom és félreteszem pihenni.
5 dkg vajat az összeszelt hagymával, gombával és a borral felteszem főni.
Amikor forr, sót dobok rá, borsot és szerecsendiót.
Hozzászórom a lisztet és pirospaprikát. Krémes, selymes mártást kell kapnunk. Ha túl sűrű, én még öntök hozzá bort.
Amíg a mártás rotyog, megsütöm a szűzérmét.
A maradék vajat felforrósítom, és az érméket minden oldalukon 2-3 percig sütöm, majd átteszem a mártásba, amiben további 3 percig főzöm.
Egy adag tejfölt öntök még hozzá.
Köretnek párolt rizst, burgonya krokettet, vagy nokedlit ajánlok.
p.s.
A hús sütése után visszamaradt, fűszeres-vajas szaftba kenyeret tunkolok, és egy korty bor kíséretében jóízűen falatozom előétel gyanánt.
Az elkészítését megnézhetitek a GASTRO EKLEKTIKA csatornán
kép Pálfalvi Dorottya
emtévé