Sőt, karfiolos, zöld-fűszeres, sajtos, mediterrán aromájú nyári kenyér.
Fogyókúrásoknak isteni!
A karfiol a szénhidrátszegény diéta egyik legsokoldalúbb zöldsége. Tulajdonképpen bármit helyettesíthetsz vele, amit normál esetben szénhidrátbombákból készítenél: lehet köret a rizs helyett, nassolni való falatka, sőt, akár pogácsa, nokedli, sőt, zsemle is. És ami a legjobb: teljesen szénhidrátmentes, vagyis csak úgy robbannak majd le rólad a felesleges kilók!
Hozzávalók
- 1 nagy fej karfiol, apró rózsákra szedve
- 80 dkg reszelt mozzarella sajt
- 1/2 csésze forgácsokra vágott parmezán sajt
- 2 tojás
- 1/2 evőkanál összenyomott fokhagyma
- 1/2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom
- 2 nagy csokor friss petrezselyem-zöld apróra-vágva
- só ízlés szerint
- 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A karfiolt háztartási robotgéppel őröld rizs méretű szemcsékké.
Egy nagyobb tálban keverd össze a darált karfiolt a reszelt mozzarellával, a parmezánforgáccsal, a tojással, a zúzott fokhagymával, a zöld-fűszerekkel, a sóval és a borssal.
Az így kapott masszát simítsd a sütőpapírral bélelt tepsibe, kb. fél centi vastagon.
Mehet is az előmelegített sütőbe, 10-12 perc után vedd ki. Szórd a félig kész karfiolkenyérre a másik adag mozzarellát.
Tedd vissza a sütőbe, és süsd addig, amíg a sajt elolvad, és barnulni kezd. Hagyd hűlni 10 percig, majd vágdd vastagabb csíkokra a finom szénhidrátmentes kenyérkét!
Friss zöld-fűszerekkel és parmezánnal tálald, és tegyél mellé pikáns, paradicsomos szószt a mártogatáshoz!
kép és szöveg Vizi Müller Katalin
emtévé