Csomósleves

 

Ismeritek a csomós levest? A Romani Gastro oldalán találtam a receptet, ezelőtt még nem hallottam róla. Egyszerűen nagyszerű, mint általában a cigány ételek. Semmi flanc, egyszerű, letisztult népi ízvilág.

Zöldségleves és egy laktató töltött tésztabetét

Főzz egy zöldséglevest, úgy ahogy szereted, olyan zöldségekből, ahogy szereted. A csomó pedig nem más, mint tészta 2 tojásból, annyi liszttel, amennyit felvesz, kicsit pihentetve, vékonyra nyújtva, 4-5 cm széles, 10 cm hosszú téglalapokra vágva, megkenve egy pirított hagymás-füstölt kolbászmorzsás töltelékkel, feltekerve, összecsomózva, forrásban levő vízben kifőzve.

Én nyilván megreformáltam a receptet

Főztem egy zöldség erőlevest 2-3 órán keresztül kislángon rotyogtatva, sok-sok zöldfűszerrel. Leszűrtem, majd ebbe tettem bele a csomókat. Látjátok milyen gyönyörű színe van, és milyen kristálytiszta?! Pedig nem főtt benne semmilyen állat. Sőt az én csomómban sem. Az kápia paprikakrémmel volt töltve.

Pusszantás
Delinke

emtévé