Bodzaszörp

 

Egy kis kirándulással egybekötött gyűjtögetés, soha nem árt a természet kincseiből.
Ilyen begyűjteni való csoda a bodza, aminek a virágja és lilásfekete bogyója egyaránt sokféleképpen hasznosítható. Gyógyító hatásán kívül még isteni finom is minden formában.
Most a bodzaszörp receptjét osztom meg veletek, ahogy én szoktam készíteni.
Mondanom sem kell a család imádja!

Elkészítése egyszerű.

15-20 bodzavirág, 2 citrom (ha bio, akkor mehet héjastul, ha nem, akkor csak a leve) 1,5 liter langyos vízbe áztatva 24 órán keresztül, néha megkevergetve.
Aztán másnap fél liter víz 400 gramm eritrittel felforralva, bodzalé gézen átszűrve belekeverve, még forrón üvegbe töltve.
Ha kihűlt, érdemes hűtőbe tenni, mert bár az eritrit gátolja a gombák szaporodását, tartósítószer nincs benne.
Viszont ha télire is el akarjuk tenni, egy kis tartósítószer kell bele.

Imádni fogjátok!

Delinke
emtévé