Répatorta

 

HORVÁTH KATA KONYHÁJA
Nézd és főzd!

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg répa
  • 4 db tojás
  • 3 marék dió
  • 2 dl étolaj
  • 1 dl méz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 narancs héja
  • 28 dkg liszt

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat a mézzel, habosra keverem, majd lassan hozzácsorgatom az olajat.
Belekeverem a lisztet, sütőport, diót, fahejat, a narancshéjat és a reszelt répát.
Kiolajozott, kapcsos tortaformában, 170 fokon, egy óra alatt készre sütöm-
Reszelt répával szoktam díszíteni.
Tálaláskor a saját baracklekváromat adom hozzá.

Az elkészítését megnézhetitek a GASTRO EKLEKTIKA csatornán

kép Pálfalvi Dorottya
emtévé