Egy igazán könnyű, finom és egészséges koranyári vegán vacsora. Tökfőzelék növényi tejszínnel, rengeteg kaporral, feltétként currys édesburgonyával.
Ti szeretitek a tökfőzeléket?
És hogy készítitek? Én pici ecetet és cukrot (azaz eritritet) teszek bele a legvégén. Nagyon érdekes, de gyerekkoromban még az illatától is rosszul voltam. Aztán amikor a nagyobbik lányommal voltam terhes, egyszer úgy mentem anyukámhoz, hogy épp tökfőzelék volt. Úgy betoltam, hogy anyukám csak pislogott. Azóta nagyon szeretem.
Tudjátok, hogy a kaprot természetes inzulinként emlegetik?
Nagyon hatásos a vércukorszint normalizálására. Az édesburgonya pedig egy olyan anyagot tartalmaz a héjában, ami által gyakorlatilag nincs hatása a vércukorra. Ezért érdemes alaposan megsikálva, héjastul fogyasztani. Ez a currys batáta meg egyszerűen mennyei! Csak megmostam, apró kockákra vágtam, forró kókuszzsíron pirítottam sóval, borssal és curryvel. Jó párost alkotott a tökfőzivel. Próbáljátok ki ha van kedvetek!
Pusszantás mindenkinek
Delinke
emtévé