Hozzávalók
- 10 dkg 70%-os étcsoki
- 1 dl kókusztej
- 10 dkg nyírfacukor
- 3 tojás
- 15 dkg mandulaliszt
- 2 db érett kövér avokádó húsa kb. 25 dkg
- 1 kk szódabikarbóna
- 5 dkg étcsoki a tetejére
- 0,5 dl kókusztej
A kókusztejet felforrósítjuk, levesszük a tűzről, beledobjuk a csokit, és addig kevergetjük, amíg teljesen el nem olvad.
Ekkor hozzáadjuk a nyírfacukrot, a tojásokat és az avokádóhúst, a mandulalisztet és a szódabikarbónát, majd az egészet botmixerrel pürésítjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, egyúttal elővesszük a muffin-tepsit. A mélyedésekbe helyezzük a kis papírformákat, majd mindegyikbe öntünk a masszából. 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük a muffinokat.
Ha kihűltek, csokival díszítjük a tetejüket: ismét kókusztejet forrósítunk, majd elkeverjük benne a csokit. Ezzel a fényes sötétbarna masszával megkenjük a sütik tetejét.
kép Pataki Takács Edit
emtévé