Gombás hús öntöttvas serpenyőben

 

Mivel az erdei manók küldtek nekem nagyon szép őzlábgombát,
így a gyors estebéd gombás, hagymás husi és felavatva az új öntöttvas serpenyőm is…

Hozzávalók

  • 3 db friss erdei őzlábgomba
  • 2 szelet csontos tarja
  • zsír
  • só, bors
  • 2 fej hagyma
  • öntöttvas serpenyő

Elkészítés

Felforrósítom a serpenyőt, belerakom a két szelet tarját (konyhanyelven én ezt nyakasnak nevezem), lesütöm mindkét oldalát – nem baj, ha leragad – utána szépen elválik, ahogy húzódnak a rostok.
Amikor szép színt kap, kiveszem, sózom és friss borsot hintek rá.
Teszek még a serpenyőbe zsírt, ráhintem a karikákra vágott hagymát, megvárom, hogy barnuljon és puhuljon, végül a megmosott és felszeletelt gombát.
Néhány perc után visszahelyezem a hús szeleteket, és együtt is átsütöm őket.
Friss ropogós házi kenyérrel kínálom és jófajta házi borral itatom meg.

Fenséges!

kép és szöveg Hatvani Mária Tündérkert
emtévé