Kopiári Nelli NŐI DOLGOK…

 

Vashiány pótlására csokis, diós brownie és szeretet

Gyerekkoromban én is álmodoztam egy mesebeli életről. Herceg paripán, világi élet egy palotában, csodákkal tarkított hétköznapok…
Nekem például a Szépség és a szörnyeteg a kedvencem. Imádom benne a fordulatokkal tarkított meglepetéseket, megunhatatlan, Isten áldja meg aki megírta.
Aztán felnősz és meg kell tanulnod a saját bőrödön, hogy az élet csupasz valósága igen távol áll a meséktől. De, ha a lelked túlélt már sok nehézséget és bölcsebbé válsz , nem hagyod, hogy a rossz végleg lehúzzon a sötétségbe, mert nem így akarod leélni az életedet, végre meglátod a hétköznapokban is a csodát.

Nem kell hozzá mese

Küzdesz minden porcikáddal, legtöbbször fogalmad sincs, hogy jól csinálod-e.
Viszont, amikor majd tizenkét óra munka után bejössz fáradtan a házba, amit nem is olyan rég még gyűlöltél a fájdalmas emlékek miatt, és leírhatatlan sütiillat lengi körül a lakást, mégis úgy érzed vannak mesék. A szeretettel készített süti illata olyan, mint a legcsodásabb illóolaj békére hangoló, mámorító hatása.
Majd a kamasz lányod közli:
– Anya, sütöttem neked csokis, diós brownie-t, mert abban sok vas van…

Imádom

Fojtogat a sírás, a boldogság, a büszkeség, az elmúlt évek fájdalmai, leckéi…
Valóban nem könnyű az élet, de sok -sok nehézség árán tényleg meg kell tanulnunk felfedezni az élet csodáit, amelyeket nem kísérnek tűzijátékok, dobszóló, Walt Disney féle zenei filálék.

Ezek a csodák halkan jönnek

És, ami a legfontosabb szeretettel.
Az élet szép, de kegyetlen, mondá az én furcsa, nem mindennapi, “égből pottyant” kedvesem.
Egy a lényeg, legyél annyira bölcs, hogy soha ne félj kimondani: szeretlek, még akkor is, ha nem tudod mi a folytatás, mert akkor és ott, az a fontos.
Az élet pedig túl rövid, muszáj a szívünkkel is gondolkodni, hogy észrevegyük a csodát.

kép Töreky Ákos
emtévé