Hozzávalók
- 70 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg zsír
- 1 dl tejföl
- 2 dkg élesztő
- 2 csomag vaniliáscukor
- 2 db tojás
A lisztet a cukorral, vaniliás cukorral, az élesztővel, zsírral elmorzsoljuk. A tojással, a tejföllel összegyúrjuk. A jól kidolgozott tésztát kis időre hűtőbe tesszük.
Töltelék
- 50 dkg darált dió/ mák
- 30 dkg cukor
- 1 üveg baracklekvár/szilvalekvár/narancslekvár
- fél citrom/narancs reszelt héja
- 1 csomag mazsola (ízlés szerint)
A tésztát 4 részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk (sütő tepsi méret).
Az első lapot beletesszük a tepsibe, megkenjük lekvárral, és rátesszük a dió 1/3, és ugyan így a második, és harmadik lappal, majd befedjük a negyedik lappal..
Tetejét villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, 160 fokon 30-40 perc. Én légkeveréssel sütöm.
Csokimáz
- 200g jó minőségű ét csoki
- 2 ek olaj
szöveg Vaszkó Szlovák Kata
kép Edit Álomvilága
emtévé