Hozzávalók
- 1 teáskanál hántolt napraforgómag
- 2 teáskanál hántolt tökmag
- 2 evőkanál Alma Balsamico mustár
- 2 evőkanál tökmagolaj
- 1 evőkanál alma balzsamecet
- 200 gr vörös Cheddar sajt
- 400 gr alma
- natúr joghurt
- 1 fej római saláta
- 1 teáskanál porcukor
Az almát megmossuk, és héjastól felkockázzuk. A sajtot nagyjából akkora kockákra vágjuk, mint az almát. Az alma balzsamecetet egy üvegbe tesszük, csipet sót adunk hozzá, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Hozzáadjuk a tökmagolajat, a mustárt, a porcukrot. Lezárjuk az üveget, és felrázzuk.
A dresszinget kikeverjük a natúr joghurttal. Az almát és a sajtot összekeverjük a joghurtos öntettel. Egy tálat kibélelünk salátalevelekkel, ráhelyezzük az almás sajtot, és megszórjuk pirított napraforgó maggal.
kép és szöveg Vizi Müller Katalin
emtévé