Tökmagolajos sajtos almasaláta

 

Hozzávalók

  • 1 teáskanál hántolt napraforgómag
  • 2 teáskanál hántolt tökmag
  • 2 evőkanál Alma Balsamico mustár
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • 1 evőkanál alma balzsamecet
  • 200 gr vörös Cheddar sajt
  • 400 gr alma
  • natúr joghurt
  • 1 fej római saláta
  • 1 teáskanál porcukor

Az almát megmossuk, és héjastól felkockázzuk. A sajtot nagyjából akkora kockákra vágjuk, mint az almát. Az alma balzsamecetet egy üvegbe tesszük, csipet sót adunk hozzá, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Hozzáadjuk a tökmagolajat, a mustárt, a porcukrot. Lezárjuk az üveget, és felrázzuk.
A dresszinget kikeverjük a natúr joghurttal. Az almát és a sajtot összekeverjük a joghurtos öntettel. Egy tálat kibélelünk salátalevelekkel, ráhelyezzük az almás sajtot, és megszórjuk pirított napraforgó maggal.

kép és szöveg Vizi Müller Katalin
emtévé