Hozzávalók
- 2 kg burgonya
- 400 gr majonéz
- 250 gr tejföl
- 1 teáskanál mustár
- 7 keményre főzött tojás
- 2 savanyú uborka + egy kis uborkalé
- chef ecet ízlés szerint
- pici cukor
- só, őrölt bors
- 2 – 3 zellerszár
- 1 közepesen nagy hagyma
- 2 újhagyma
- 1 db zöld paprika
- fél pirospaprika
Elkészítése
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük.
Mikor megfőtt, öntsük le a levét és tegyük hűtőbe.
A majonézt, a tejfölt és a mustárt, a felszeletelt uborkát, az uborka levét, az ecetet tegyük egy tálba, ízesítsük, fűszerezzük.
A hagymát, a paprikát és a zellerszárat szeleteljük föl és
keverjük hozzá.
A burgonyát szeleteljük fel és adjuk hozzá.
Hámozzuk meg a tojásokat, vágjuk fel, tegyük a salátába, és keverjük össze.
A legfinomabb, ha egy éjszakán keresztül áll a hűtőben.
kép és szöveg Vizi Müller Katalin
emtévé