Töltött krumpli

 

HORVÁTH KATA KONYHÁJA
Nézd és főzd!

HOZZÁVALÓK

  • 8 db közepes burgonya
  • 50 dkg gomba
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg ízlés szerinti sajt
  • 4 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek szárított petrezselyemzöld
  • só,bors rozmaring ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

A burgonyákat megfőzöm, és még langyosan lehúzom a héjukat. Ha kihűlt, nehezebb leszedni.
Ha esetleg mégis túlhűltek a krumplik, és nincs türelmem leszedni, vélt, vagy valós bűn enyhítésként, a kedves férjemet szoktam bevetni a pucolásba.
Ez működtethető hagyma pucolás esetén is!
A zöldségeket is megtisztítom.
A burgonyák tetejét, hosszában levágom, és óvatosan kivájom a közepüket.
Ez már megy a töltelékbe!
A hagymát, gombát, ahogy sikerül, apróra szeletelem, a répát lereszelem.
A töltelékhez ütöm a tojásokat, és hozzáadom a fűszereket.
Én extrában, petrezselyem zöldet is teszek bele és kézzel jól összedolgozom, majd ezt a zöldséges masszát a kivájt krumplikba halmozom.
Ha marad töltelék, a krumplik közé teszem.
Vajat darabolok a tetejére, és sok sajtot reszelek rá.
170 fokon 20 perc alatt megsül.
Tálaláskor, egy kis fokhagymás tejföllel még nyakon lehet önteni!
Egy pohár, félszáraz borral, remek könnyű vacsora!

Az elkészítését megnézhetitek a GASTRO EKLEKTIKA csatornán

kép Pálfalvi Dorottya
emtévé