Hozzávalók
a túrókrémhez
- 500 g tehéntúró
- 2 tojás
- 100 g cukor (vagy tetszés szerint több)
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 25 g mák
a sütőtök krémhez
- 500 g főtt sütőtök pürésítve
- 2 tojás
- 70 g cukor (tetszés szerint lehet több is)
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
a szószhoz
- 100 g tejföl
- 100 g főtt sütőtök pürésítve
- 30 g cukor
- 1 tojás
Elkészítés
A túrókrém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, hozzákeverjük a mákot. Aki nem szereti, kihagyhatja belőle.
A főtt sütőtöknek kikaparjuk a belsejét, majd robotgéppel pépesítjük.
A tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a citromhéjat hozzákeverjük a langyosra hűlt sütőtökhöz.
Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel.
A túrós masszát és a sütőtök krémet egy kanál segítségével rétegezzük.
A forma közepén kezdjük a rétegezést, először egy adag sütőtökkrémet teszünk bele.
Egy kanállal túrókrémet kanalazunk mellé, megpróbálunk szép körformát alkotni. Így tesszük a töltelékeket a formába, egészen addig amíg elérünk a széléig.
Hogy a torta még szebb legyen, egy fogpiszkálóval vonalakat húzunk bele, a közepétől kifelé haladva.
170 fokos sütőben nagyjából 40 percig sütjük.
A szósz hozzávalóit összekeverjük.
Kivesszük a tortát a sütőből és a forró süteményre öntjük a szószt, még 7 percre visszatesszük a sütőbe.
Mikor lehűlt, lekapcsoljuk a forma oldalát és szeleteljük.
emtévé