Hozzávalók
Hajtovány
- 1 kg liszt
- 6 dl tej
- 2 tojás sárgája
- 1 dl olaj
- 2 ek. só
- pici cukor
- 5 dkg élesztő
Krém
- 20 dkg vaj
- 1 tk. só
- 1 tojás
- kis csokor medvehagyma apróra vágva
- 20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
Elkészítés
Lágy kelt tésztát készítünk, hagyjuk a duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítjuk, és ketté vágjuk.
Egyenként kinyújtjuk jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszka.
A krém hozzávalóit elkeverjük.
Figyelni kell, a vaj ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen.
Megkenjük a tésztát a sajtos, medvehagymás krémmel.
Feltekerjük, mint a beiglit, majd trapéz alakúra szeleteljük.
A lisztezett tepsin még egy fél órát, pihentetjük hagy keljenek.
180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.
kép Hatvani Mária Tündérkert
emtévé