Hozzávalók
Az alaphoz
- 30 db babapiskóta
- 1/2 dl tej
- 2 teáskanál vanília aroma
A fehér krémhez
- 30 dkg mascarpone
- 3 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- vanília aroma
- 2 dl habtejszín
A cseresznyés réteghez
- 70 dkg magozott cseresznye
- 7 evőkanál cukor
- 2 dl víz
Elkészítés
A cseresznyét, a cukrot és a vizet egy edénybe tesszük és lassú tűzön addig főzzük, amíg a gyümölcs puha lesz és sűrű szirup marad alatta, majd kihűtjük. A mascarponét a porcukorral, a vaníliával és a citromhéjjal kikavarjuk. A habot felverjük és a mascarponéhez adjuk felével, majd rákanalazzuk a megmaradt krémet és jól elsimítjuk.
A cseresznye másik felével befedjük, a levét is rákanalazzuk. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egész éjjel hűtőben áll.
Meggyel is elkészíthetjük ugyanígy, ízesítés egyéni ízlés szerint.
kép és szöveg Vizi Müller Katalin
emtévé