Cseresznyés krémes, sütés nélkül

 

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 30 db babapiskóta
  • 1/2 dl tej
  • 2 teáskanál vanília aroma

A fehér krémhez

  • 30 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • vanília aroma
  • 2 dl habtejszín

A cseresznyés réteghez

  • 70 dkg magozott cseresznye
  • 7 evőkanál cukor
  • 2 dl víz

Elkészítés

A cseresznyét, a cukrot és a vizet egy edénybe tesszük és lassú tűzön addig főzzük, amíg a gyümölcs puha lesz és sűrű szirup marad alatta, majd kihűtjük. A mascarponét a porcukorral, a vaníliával és a citromhéjjal kikavarjuk. A habot felverjük és a mascarponéhez adjuk felével, majd rákanalazzuk a megmaradt krémet és jól elsimítjuk.

A cseresznye másik felével befedjük, a levét is rákanalazzuk. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egész éjjel hűtőben áll.
Meggyel is elkészíthetjük ugyanígy, ízesítés egyéni ízlés szerint.

kép és szöveg Vizi Müller Katalin
emtévé