Hozzávalók
- 17,5 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 fél vaníliarúd kikapart belseje
- 2 evőkanál rum
- csipet só
- 5 tojás
- 25 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 2 teáskanál sütőpor
- 10 dkg kakópor
- frissen reszelt narancshéj
- egy jó marék zöld tökmag
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár (szerintem lehet nagyvonalúbban is bánni a lekvárral)
- 15 dkg étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A formát kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk.
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, sót, a vaníliát, rumot, a sütőporral elkevert lisztet, étkezési keményítőt. A masszát a formába öntjük és kb. 1 óra alatt készre sütjük.
Még melegen rákenjük a közben felforrósított baracklekvárt, s hagyjuk kihűlni.
Nekem eszembe jutott tegnap, hogy nyugodtan furkálhatunk egy fakanál végével apróbb lyukakat és oda is kerülhet lekvár, ezáltal csak még szaftosabb lesz a kuglófunk.
A csokoládét apró darabokra törjük és vízgőz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt kuglófra öntögetjük egy kanál segítségével.
Tipp
A tésztába tetszőlegesen keverhetünk apró gyümölcsdarabkákat, mazsolát, kandírozott gyümölcsöket is.
kép és szöveg Edit Álomvilága
emtévé